Brandmelders

Voor de brandveiligheid bieden we rookmelders, koolmonoxide- en hittemelders.

 

Met een melder wordt de brand tijdig ontdekt en kan de schade worden beperkt. U kunt onze melders ook aan elkaar koppelen (van ons merk Fire Angel) zodat u op de andere verdieping daaronder of boven ook tijdig het signaal hoort. Denk ook aan loodsen en ruimtes naast of boven elkaar. Voor bedrijven en thuis.

 

Welk soort melder moet u plaatsen? Rookmelders kunnen in het algemeen overal geplaatst worden, maar niet in ruimtes met veel stof, rook of damp. Hierdoor zou een rookmelder vals alarm kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan (horeca-)keukens, garages of badkamers. Hittemelders zijn hier de oplossing. 

 

Koolmonoxide melders worden geplaatst om te waarschuwen voor een verhoogde concentratie koolmonoxide in de lucht. Koolmonoxide kan vrijkomen bij apparaten die werken op fossiele brandstoffen: geisers, cv-ketels, fornuizen en kachels.

Brandmelders  Er zijn 6 producten

Subcategorieën

 • Rookmelders

  De meeste woningbranden kunnen worden voorkomen. Rookmelders zijn hiervoor een goed eerste beveiligingsmiddel en wij raden dan ook aan om meerdere melders in huis te plaatsen. Voor een minimale beveiliging kunt u op elke verdieping van de woning een melder installeren. 

   

  Bijvoorbeeld in de kelder, op de begane grond, eerste verdieping en op zolder (als deze gebruikt/bewoond wordt) maar vooral in de buurt van de slaapruimtes.

 • Koolmonoxide melders

  Koolmonoxide (CO) is een onzichtbaar, reukloos gas. Bij inademen kan het ernstige schade aan de gezondheid veroorzaken en het kan zelfs fataal zijn. Koolmonoxide wordt onder andere geproduceerd door geisers, cv-ketels, kachels en fornuizen. 

   

  Plaats de koolmonoxidemelder om u op tijd te waarschuwen voor het gevaarlijke gas. Het merk wat we leveren behoort tot de veilige melders! Zie https://www.inspectieresultaten.nvwa.nl/productonderzoek/co-melders

   

  Ga voor veiligheid!

 • Hittemelders

  De hittemelder wordt normaal gemonteerd op plaatsen waar geen rookmelder kan worden geplaatst vanwege veel stof, rook of damp (hierdoor zou een rookmelder vals alarm kunnen geven). Denk bijvoorbeeld aan (horeca-)keukens, garages of badkamers. Een hittemelder geeft een hard alarm bij ongeveer 60 graden Celcius.

   

  Er zijn twee types: de thermomaximaalmelder en thermodifferentiaalmelder.

  Een thermomaximaalmelder geeft alarm als de omgevingstemperatuur boven een bepaalde waarde komt. Deze waarde ligt vaak rond 60°C, omdat deze temperatuur normaal niet gehaald wordt en in geval van brand wel snel wordt bereikt.

  Een thermodifferentiaalmelder neemt de snelheid waarmee de temperatuur stijgt waar. Bij een snelle stijging van de temperatuur geeft de melder een alarm.

Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items